Καλώς ορίσατε

Στο συγκεκριμένο blog θα δείτε αναρτήσεις που έχουν σχέση με τη μουσικοθεραπεία κι όποιου άλλου τύπου θεραπεία μπορεί να υπάρχει.

Καλή περιήγηση.


Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Προτάσεις για επαγγελματική εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή

Προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή
.
.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διδασκαλείου Δημοτικής Εκπαίδευσης «Δ. Γληνός» του Π.Τ.Δ.Ε. του Α.Π.Θ. δηλώνει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή του στα προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης 400 ωρών που πραγματοποιούνται φέτος στην Ειδική Αγωγή.
.
Τα συγκεκριμένα προγράμματα διοργανώνονται από φορείς που μπορεί να περιλαμβάνουν οποιοδήποτε νομικό πρόσωπο, λειτουργούν βάσει κανονισμών που δε διασφαλίζουν το δημόσιο χαρακτήρα τους και χορηγούν επαγγελματικές πιστοποιήσεις με υψηλότατο κόστος (από 1700 € έως 3.300 € το άτομο) για τους συμμετέχοντες. Τα προγράμματα αυτά δεν απαιτούν σταθερό αριθμό συμμετεχόντων, δεν προβλέπουν πρακτική άσκηση στα ανεπίσημα προγράμματά τους, ενώ, επιπλέον, δε διαθέτουν τη δυνατότητα να οργανώνουν κύκλους μαθημάτων με την ακαδημαϊκή ποιότητα που μόνο το Δημόσιο Πανεπιστήμιο μπορεί να εγγυηθεί.
.
Τα συγκεκριμένα προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης συνιστούν μια σαφή προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης και εκμετάλλευσης της εργασιακής απόγνωσης χιλιάδων άνεργων εκπαιδευτικών με το δέλεαρ της εξεύρεσης μιας θέσης εργασίας στο χώρο της Ειδικής Αγωγής.
.
Ζητούμε, από τον Υπουργό Παιδείας, να αναστείλει τη λειτουργία όλων των προγραμμάτων εξειδίκευσης των 400 ωρών, να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μετεκπαίδευση στα Διδασκαλεία της χώρας, όπως αύξηση του αριθμού μετεκπαιδευομένων εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, με αντίστοιχη γενναία αύξηση των πόρων που διατίθενται σ’ αυτά. Μόνο με τα μέτρα αυτά μπορούν να καλυφτούν οι ανάγκες στην Ειδική Αγωγή και να αναβαθμιστεί η διδασκαλία των παιδιών.
.
.
Θεσσαλονίκη, 20 Φεβρουαρίου 2009
Το Δ.Σ. του Διδασκαλείου «Δ. Γληνός» του Π.Τ.Δ.Ε.-ΑΠ.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:


listen...

Pedro was born blind and unable to talk, walk or do many other things